Flere og flere biavlere anvender det færdigblandede overvintringsfoder, Bifor. Det er især enkeltheden, der tiltrækker – som biavler slipper man for besværet med at lave sin egen sukkeropløsning, og man ved samtidigt, at bierne får et førsteklasses foder.

Det nemmeste foder til overvintring- med Bifor går dine bier en mere tryg vinter i møde! I modsætning til en almindelig sukkeropløsning, indeholder Bifor inverteret sukker, som bierne ikke behøver at nedbryde i tarmen. Det mindsker risikoen for kontaminering, sygdomme og vintertab.

Fremstillingsprocessen af Bifor sikrer, at den ikke krystalliserer. Bifor indeholder hele 75% sukker. Dette er også vigtigt, når du skal sammenligne priser!

Produktfakta

Bifor indeholder kun 25 % vand, hvor en normal sukkeropløsning indeholder ca. 40 % vand. Det betyder, at bierne ikke behøver at bruge værdifuld energi på, at fjerne vand. Ved fodring med en normal sukkeropløsning, bruger bierne ca. 20 % af energien til at fjerne vandet. Med Bifor, kan du give dine bier en mere bekvem vinter, da de slipper for unødigt arbejde og kan bruge al energi fra foderet til at overleve.

En spand Bifor indeholder 12,5 kg.

Sådan anvender du Bifor

Det eneste, du behøver at gøre, er at fjerne beskyttelsestapen over hullet på låget, vende spanden på hovedet og placere den på bærelisterne. Herefter klarer bierne resten. Nemt, rent og trygt.

  • 1) Kontrollér, at låget på spanden sidder, som det skal.

  • 2) Fjern beskyttelsestapen på låget.

  • 3) Tryk hårdt på låget, til sukkeropløsningen presses op gennem åbningen.

  • 4) Bliv ved med at trykke på låget, mens du placerer spanden med åbningen nedad ovenpå bærelisterne. Når du letter trykket, dannes et undertryk i spanden. Undertrykket forhindrer, at sukkeropløsningen løber for hurtigt de første minutter.

  • 5) Sæt til sidst bistadets låg på plads. Efter ca. 1 uge har bierne fortæret sukkeropløsningen, og du kan fjerne den tomme spand.