Betfor er et højkvalitetsfoderstof bestående af letfordøjelige opløselige roesnitter fra sukkerekstraktion.

Hvorfor Betfor?

Hesten tilføres energi i en skånsom og velsmagende form, og hesten får desuden effektiv hjælp til at bevare væskebalancen og en problemfri fordøjelse. Betfor indeholder ikke stivelse og Betfor har et lavt indhold af protein.

Betfor indeholder et balanceret indhold af langsomt tilgængelige fibre og en mindre mængde hurtigt tilgængelige kulhydrater. Betfor er med andre ord et produkt der består melasserede roefibre med et naturligt indhold af sukker (simple kulhydrater) på niveau med græs.

Optimal mikrobiel balance i hestens mavetarmkanal

Opløselige roefibre i Betfor bidrager til en god fordøjelse og optimal mikrobiel balance i hestens mavetarmkanal, særligt i blind- og tyktarmsafsnittene (stortarmen), da de opløselige roefibre her virker stabiliserende på den flora af mikro-organismer, som tager sig af “energiproduktionen” i hestens tyktarm. Cirka 60 % af den energi hesten anvender, “fremstilles” her. Fibrene er i sig selv en fornem energikilde og udgør et stabiliserende indslag i foderrationen, hvilket er værdifuldt, ikke mindst for konkurrenceheste.
– Det moderate indhold er simple kulhydrater i Betfor er omvendt let fordøjeligt og optages hurtigt i hestens tyndtarm uden at forstyrre pH-niveauet og den mikrobielle balance i hestens stortarm.

Betfor er nemt og hurtigt at opløse i vand inden fodring

Opløselige fibre i Betfor er i stand til at binde vand, hvilket øger hestens væskeoptagelse og samtidig reducerer foderets passagehastighed gennem mavetarmkanalen. Derved øges fordøjeligheden og hestens udnyttelse af de enkelte næringsstoffer samtidig med at hestens mæthedsfornemmelse bevares længere.

Hestens øgede væskeoptagelse ved brug af Betfor, kan også være af stor betydning for dens ydeevne og velbefindende under ridning, konkurrencer og længevarende transport.
Ifølge videnskabelig undersøgelse har heste fodret med Betfor under fysisk udfoldelse haft mindre ophobning af mælkesyrer i hestens muskler under fysisk aktivitet, sammenlignet med heste under fysisk udfoldelse der ikke fik tildelt Betfor (Karlsson, 2001).

Vi anbefaler at en afbalanceret foderration til heste bør indeholde 0,5 – 1,0 kg Betfor/dag.

OBS! Betfor skal opblødes i vand før udfodring.

Palmgren Karlsson, C. (2001) Nutrient utilization in horses – Effect of oat replacement on ration digestibility and metabolic parameters, Doctor’s dissertation.